(0251) 222 566 info@industrialpumps.nl

Dompelpompen

Dompelpompen voor schone en vervuilde vloeistoffen
Industrial Pump Group Nederland levert diverse dompelpompen: van dompelpompen voor schone vloeistoffen als (drink)water, industrieel water en effluent tot vervuilde vloeistoffen als influent en fecalien. De uitvoering van onze dompelpompen en waaiers varieert van volledig gesloten waaiers, half open waaiers en volledig open waaiers tot vortex waaiers en één of meerkanaal waaiers. Bij de selectie van de juiste waaier houden we rekening met een verstoppingsvrije werking en een maximaal pomprendement. Hierdoor bent u verzekerd van een probleemloze werking van de dompelpomp tegen de laagst mogelijke energiekosten.

Verstoppingsvrije dompelpomp
Onze dompelpompen zijn voorzien van een snij-inrichting voor de intrede flens (zuigflens). Deze verkleint alle vaste delen tot verpompbare delen. Sommige vuilwater pompen zijn standaard voorzien van een snij-inrichting op beide dichtingsringen, aan de voorzijde en achterzijde van de waaier. Bij de open waaiers hebben sommige dompelpompen een slijtplaat met standaard snij-groeven, die zorgen voor een verstoppingsvrije werking van de dompelpomp.

Hoog rendement dompelpomp
De door ons geleverde dompelpompen beschikken allemaal over een bijzonder hoog rendement, waardoor de energieopname gering blijft. Onze hoog rendement dompelmotoren zijn zelfs geschikt voor hogere temperaturen.

ATEX dompelpomp
ATEX pompen certificering geldt voor de gehele pompunit, dus voor zowel de ATEX dompelpomp als de ATEX motor. Dompelpompen kunnen met een ATEX certificering geleverd worden. Afhankelijk van de zone waarin de pompen staan opgesteld, kunnen wij u informeren over het beheersen van het explosiegevaar.

Opstelling dompelpomp
Kleinere dompelpompen kunnen direct op het oppervlak worden geplaatst. Industriële dompelpompen voorzien wij van een ‘driepoot’ of een ‘voetbochtkoppeling’.

Wij verkopen dompelpompen van de volgende merken:

ipg-01-lowara     Grindex Dompelpompen

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info over dompelpompen.

Wij verkopen dompelpompen van de volgende merken: