(0251) 222 566 info@industrialpumps.nl

Varisco

Varisco is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van zelfaanzuigende pompen voor de constructie en industrie sector. Verkrijgbaar in diverse materialen zoals gietijzer, roestvaststaal en brons.

Varisco zelfaanzuigende centrifugaalpompen type J

De zelfaanzuigende centrifugaalpompen zijn geschikt om vloeistoffen met vaste delen te verpompen. Ze worden gebruikt wanneer zelfaanzuigend en vuildoorlaat gewenst is, voor toepassingen in de industrie, bouw, landbouw en scheepvaart.

Varisco zelfaanzuigende centrifugaalpomp voor afvalwater type ST-R

Snel zelf aanzuigende centrifugaalpompen met grote doorlaat,  type ST voor afvalwater, geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met grote vaste delen. Eenmaal gevuld met water is de pomp automatisch zelf aanzuigend tot 7,5 m. De ST serie wordt gebruikt voor een compleet veilig beheer en onderhoud van zuiveringsinstallaties en rioolstelsels.

Varisco centrifugaalpomp voor vuil afvalwater type Z

Hoog rendement pompen met semi-open waaier met grote doorlaat, geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met grove vaste delen. Toepassingen zijn de bouwsector, industriële sector, landbouw en Marine. Hoog rendement pompen: 73% Slijtvast tegen schurende vloeistoffen: troebel, zanderig en modderige water met vaste stoffen.

Varisco vacuum ondersteunde ZD geluidgedempte diesel pompset type Muteline

Droog zelfaanzuigende hoog rendement pompen (73%) met semi-open waaier met grote doorlaat, geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met grove vaste delen. Eenvoudig onderhoud door verwijderbare voordeksel voor directe toegang tot de waaier om verstoppingen te verwijderen. Eenvoudig vervangbare slijtplaat. Pomp uitgerust met vacuüm ondersteuning.

Varisco vacuum ondersteunde ZD super geluidgedempte diesel pompset type Albatross

Droog zelfaanzuigende hoog rendement pompen (73%) met semi-open waaier met grote doorlaat, geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met grove vaste delen. Eenvoudig onderhoud door verwijderbare voordeksel voor directe toegang tot de waaier om verstoppingen te verwijderen. Eenvoudig vervangbare slijtplaat. Pomp uitgerust met vacuüm ondersteuning.

V-serie-300x172
Varisco tandwielpompen V

De verdringer pompen of inwendig vertande tandwielpompen zijn geschikt voor vloeistoffen met een variërende viscositeit, zonder vaste delen. Ze worden gebruikt voor industriële installaties. Constante capaciteit, recht evenredig met de rotatiesnelheid en vrijwel onafhankelijk van de druk. Vlotte doorstroming, zonder pulseren of drukpieken die trillingen in de leidingen kunnen veroorzaken. Robuuste, zware constructie.

Varisco-Vulcan-wormpomp-1-300x149
Varisco excentrische verdringerpompen type Vulcan

De excentrische verdringerpompen zijn geschikt voor vloeistoffen met een variërende viscositeit, abrasieve delen en een hoog vaste stof percentage. Ze worden gebruikt voor industriële installaties en agrarische toepassingen. Constante capaciteit, recht evenredig met de rotatiesnelheid en geheel onafhankelijk van de druk. Vlotte doorstroming, zonder pulsaties of drukpieken die trillingen in de leidingen kunnen veroorzaken.

Varisco droog zelfaanzuigende membraanpompen type LB

De zelfaanzuigende membraanpompen zijn geschikt voor viskeuze vloeistoffen met abrasieve delen. Ze worden gebruikt in de bouwsector en civiele techniek. Tot 6 m snel droog zelfaanzuigend Kan onbeperkt drooglopen Hoge slijtvastheid Grote vrije doorlaat

Thor-300x246
Varisco Geluidgedempte zuigerpompen type Thor

Dubbelwerkende geluidgedempte droog zelfaanzuigende zuigerpomp, geschikt voor bronnering of horizontale drainage slangen. Bestand tegen drooglopen zonder risico van schade of overmatige slijtage van onderdelen. Hoog rendement pompen: 93%. Gering en eenvoudig onderhoud.

Saxmag-foto-300x218
Varisco V en J magneet gedreven pompen type Sagmag

Magneetgedreven pompen hebben geen mechanische afsluitingen en zijn daarom zeer geschikt voor processen, waar absoluut geen lekkage mag optreden. De pompen zijn breed inzetbaar bij o.a. de chemische en farmaceutische industrie, voor het verpompen van brandbare, explosieven, polymeriseren vloeistoffen.