Excentrische Wormpompen

Netzsch Wormpompen

Wormpompen, ook wel verdringer pompen genoemd zijn dé ideale pomp in de chemische-, voedings-, papier-, petrochemische- en gasindustrie. Deze pompen kunnen dikke vloeistoffen verpompen, soms zelfs met wat vaste deeltjes.

 

Hoe werkt een wormpomp?

Voor de werking van de pomp zijn er twee belangrijke onderdelen, namelijk de rotor en de stator. Deze onderdelen zorgen voor veilloze werking van de wormpomp. De rotor bevind zich altijd in de stator en zal door de draaiende beweging ruimtes creëren waardoor het medium verpompt zal worden.

 

Rotor

De rotor is schroefvormig en heeft een circkelvormige doorsnee, mede daardoor heeft de rotor een belangrijke functie.

Stator

De stator heeft een schroefvormige doorlaat, waardoor er ruimtes ontstaan als de schroefvormige rotor draait. Door deze ruimtes kan het te verpompen medium worden meegenomen in de richting van de perszijde.

Onderdelen en revisie van wormpompen

Wormpompen van Seepex

De belangrijkste delen van een wormpomp zijn de stator en rotor. De stator is meestal geproduceerd van rubber of kunststof. Afhankelijk van de toepassing kan het juiste materiaal geselecteerd worden. Mocht u hier advies in willen kan u altijd contact met ons opnemen.

Het revisieteam van IPG bestaat uit diverse door Seepex opgeleide monteurs, die u kunnen ondersteunen bij de revisie van uw wormpomp.

Deelbare stator

Een pomp reviseren kan soms nog aardig wat tijd in beslag nemen. Wormpompen zijn vrij makkelijk in het onderhoud door de geringe componenten.

De stator en rotor zijn vaak (als eerst) aan vervanging toe. Om deze onderdelen zo eenvoudig mogelijk te kunnen vervangen heeft Seepex de ‘deelbare stator’ op de markt gebracht. Deze stator kan gemakkelijk gedemonteerd worden waardoor de rotor en stator makkelijk te vervangen zijn. Zonder dat de pomp uitgebouwd hoeft te worden en dus gewoon in het leidingwerk kan blijven.

“De wormpomp is een van de beste oplossingen voor het verpompen van slurry en pasta’s”

Merken

De Industrial Pump Group levert wormpompen van gerenommeerde merken zoals Seepex en Netzsch. Beide merken produceren pompen van top kwaliteit, maar onderscheiden zich op specifieke punten. Hieronder leest u wat deze merken zo sterk maakt en welke pomp de beste keus is voor uw applicatie.

[/vc_column]
[/vc_row]
Seepex-Logo

Seepex

De wormpompen van Seepex bieden voor bijna alle toepassingen een oplossing.
Een bekende Seepex range binnen het assortiment is de ‘Seepex BN-serie’, deze pompen verpompen medium met een hoog aandeek van vaste stoffen of een vloeistof met diverse viscositeiten zonder enkel probleem weg.

Een groot voordeel aan de wormpompen van Seepex is het gemakkelijke onderhoud, dat de deelbare stator technologie met zich mee brengt. Hierdoor is de stator en rotor van de pomp makkelijk te vervangen, zonder dat de pomp uitgebouwd hoeft te worden.

[/vc_row]
netzsch

Netzsch

Deze Duitse fabrikant is vooral bekend door de Nemo en Tornado pompen serie.
Deze serie wormpompen zijn hygiënisch en geschikt voor vloeistoffen met een hoge viscositeit.

Mede door het eenvoudige onderhoud en de betrouwbaarheid van de pomp is Netzsch een geweldige keus voor uw wormpomp.

[/vc_row]

Waarom een wormpomp?

IPG USP Minimale beschadiging aan het verpompen van medium
IPG USP Zelfaanzuigend, niet drooglopend
IPG USP Hoge druk is mogelijk
IPG USP Makkelijk in onderhoud

[/vc_row]

Vragen of interesse? Neem contact met ons op!

Het IPG team met betrokken pompexperts zit voor u klaar, neem snel contact op via 088 – 400 29 29, de chat of onderstaand contactformulier.

    Naam:
    E-mail:
    Bericht:
    OFFERTE