Excentrische Wormpompen

Netzsch Wormpompen

Wormpompen, ook wel verdringer pompen genoemd zijn dé ideale pomp in de chemische-, voedings-, papier-, petrochemische- en gasindustrie. Deze pompen kunnen dikke vloeistoffen verpompen, soms zelfs met wat vaste deeltjes.

 

Hoe werkt een wormpomp?

Werking van WormpompenEen excentrische wormpomp bestaat uit o.a. een rotor en een stator. Deze schroefvormige rotor heeft een belangrijke functie. De rotor heeft een circkelvormige doorsnede en de stator een schroefvormige doorlaat. Als de rotor draait ontstaan er ruimtes waardoor het medium kan worden meegenomen in de richting van de perszijde.

 

Onderdelen en revisie van wormpompen

Wormpompen van Seepex

De belangrijkste delen van een wormpomp zijn de stator en rotor. De stator is meestal geproduceerd van rubber of kunststof. Afhankelijk van de toepassing kan het juiste materiaal geselecteerd worden. Mocht u hier advies in willen kan u altijd contact met ons opnemen.

Het revisieteam van IPG bestaat uit diverse door Seepex opgeleide monteurs, die u kunnen ondersteunen bij de revisie van uw wormpomp.

Deelbare stator

Een pomp reviseren kan soms nog aardig wat tijd in beslag nemen. Wormpompen zijn vrij makkelijk in het onderhoud door de geringe componenten.

De stator en rotor zijn vaak (als eerst) aan vervanging toe. Om deze onderdelen zo eenvoudig mogelijk te kunnen vervangen heeft Seepex de ‘deelbare stator’ op de markt gebracht. Deze stator kan gemakkelijk gedemonteerd worden waardoor de rotor en stator makkelijk te vervangen zijn. Zonder dat de pomp uitgebouwd hoeft te worden en dus gewoon in het leidingwerk kan blijven.

“De wormpomp is een van de beste oplossingen voor het verpompen van slurry en pasta’s”

Waterschappen

Wormpompen zijn er in diverse uitvoeringen en hierdoor beschikbaar voor vele toepassingen. Deze pompen worden veel gebruikt in waterschappen. Wormpompen zijn uitermate geschikt voor deze toepassing en daardoor uiterst populair.

Waarom een wormpomp?

IPG USP Minimale beschadiging aan het verpompen van medium
IPG USP Zelfaanzuigend, niet drooglopend
IPG USP Hoge druk is mogelijk
IPG USP Makkelijk in onderhoud

Wij verkopen de volgende merken:

Seepex logo   Netzsch logo

Vragen of interesse? Neem contact met ons op!

Het IPG team met betrokken pompexperts zit voor u klaar. Neem snel contact op via onderstaand telefoonnummer, de chat of vraag snel een offerte aan.